Fakultet za medije i komunikacije (FMK) Forum Index FAQ Memberlist Search Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in Register
Fakultet za medije i komunikacije (FMK) Forum Index
 Dobrodošli na studije medija i komunikacija! View next topic
View previous topic
Post new topic Reply to topic
Author Message
dr. Jorg
Student

PostPosted: Wed Sep 03, 2008 1:36 pm Reply with quoteBack to top

Poz aNa Smile) Obavezni su "Istorija kultura i medija" kod Predraga J. Markovica, najjaceg profe Smile), onda Novica Milic, kod njega cete verovatno imati "Kultura digitalnih komunikacija", sto smo mi imali u 2 semestru, a vi bi trebali sada. Ako ne budete imali to sada, imacete kao mi "Od znaka do smisla". Znaci, neki od ova dva, verovatnije da ce biti prvi, jer je lakse. To je predmet, za digitalne komunikacije, gde svako, odnosno tim od par studenata, pravi neki blog na neku temu. A drugo, od znaka do smisla je filozofija, Nice, Platon, Aristotel, Sokrat i ostala bulumenta Smile) Onda, "Akademsko pisanje", kod Tatjane Rosic ili Dubravke Djuric. Predmet gde se uci kako pisati akademske radove, neke vezbice oko toga, da savladas pisanija akademska Smile) Imaces asistentkinje u nastavi kod Novice Milica, Marijana Radinovic ili Mirjana Stosic. Engleski jezik obavezan, predaje Iva Milic. I na kraju, od obaveznih, imas kod Kristine Brajovic-Car i Amre Latific predmet "Osnove interpersonalne komunikacije", psihologija uglavnom. Izbornih ima Smile) Govornistvo, koji moze da postane i glavni, tj obavezni, spanski, sad ce biti i japanski, italijanski, onda neki kurs za novinarstvo, ne znam kako se zove tacno. To ti je to koleginice, pa vidi Smile)
View user's profileSend private message
_aNa_
Student

PostPosted: Wed Sep 03, 2008 3:18 pm Reply with quoteBack to top

Hvala puno kolega na ovako detaljnim informacijama Smile
Nadala sam se da cu zaobici to akademsko pisanje...
_aNa_
Student

PostPosted: Wed Sep 03, 2008 3:23 pm Reply with quoteBack to top

E,izvini,zaboravih.. Engleski predaje samo ta Iva? Zar ne predaje i neki stranac,koliko sam ja cula..
dr. Jorg
Student

PostPosted: Thu Sep 04, 2008 7:35 am Reply with quoteBack to top

Nema na cemu, uvek, tj kad god se moze Smile Predaje i Jonathan Boulting, jedan matorac Smile On ce nama verovatno predavati u 2 godini. Vama bi trebalo da predaje Iva, 99%. Akademsko je ok, kod Dubravke ti nece biti dosadno, ako bude ona, radicete neke naslove iz novina, njihovu analizu i sl. Ona ti je totalno pozitivno blesasta, a i daje malo vise vremena, ako ti treba da zavrsis neki rad Smile Tatjana ima drugi fazon. Nema takvih analiza kao kod Dubravke, ima drugaciji pristup predavanjima. Meni je Dubravka predavala u 1 semestru, tako da ne znam sta tacno mozes da ocekujes kod Tatjane, ako ti ona bude sad u prvom. Menjaju se, ako ti Dubravka predaje u prvom, onda je Tatjana u drugom, kao meni recimo, i obrnuto. I tako to Smile
_aNa_
Student

PostPosted: Thu Sep 04, 2008 3:07 pm Reply with quoteBack to top

Hvala ti puno,jos jednom.. Wink
dr. Jorg
Student

PostPosted: Thu Sep 04, 2008 6:30 pm Reply with quoteBack to top

Nema na cemu jos jednom Smile Wink Sto si planirala da nemas akademsko, superiska je, sem ako nisi vec bila na nekom faxu koji ima to, pa se smorila ili nesto slicno? Smile
Cica_maca
Student

PostPosted: Thu Feb 26, 2009 5:26 pm Reply with quoteBack to top

Cao kolege Smile

Meni nije jasno,da li ovaj fakultet koji traje 3 godine je isto kao bilo koji fakultet koji traje 4 godine?Naime,ja sam trenutno druga godina na Megatrendu na Fakultetu za kulturu i medije,i razmisljam da se prebacim ovde.Na sajtu pise da se moze upisati treca godina sa srodnih fakulteta uz polaganje diferencijalnih ispita.Ono sto me jos interesuje koliko je trenutno studenata na drugoj godini i jel su predavanja podeljna u grupe?
Hvala Smile
bg_boy
Student

PostPosted: Fri Feb 27, 2009 8:36 am Reply with quoteBack to top

Cica_maca wrote:
Cao kolege Smile

Meni nije jasno,da li ovaj fakultet koji traje 3 godine je isto kao bilo koji fakultet koji traje 4 godine?Naime,ja sam trenutno druga godina na Megatrendu na Fakultetu za kulturu i medije,i razmisljam da se prebacim ovde.Na sajtu pise da se moze upisati treca godina sa srodnih fakulteta uz polaganje diferencijalnih ispita.Ono sto me jos interesuje koliko je trenutno studenata na drugoj godini i jel su predavanja podeljna u grupe?
Hvala Smile

Traje 3 godine...bachelor diplomu dobijas pa onda ides vec dalje sta hoces i dalje hoces. Postoji master program na faxu.
Moze se upisati treca, i najbolje da zakazes sastanak sa dekankom i videces vec sta ce ti se sve priznati.

Na drugoj...oko 150+ studenata i aha, podeljeni smo u grupe, tri grupe Smile

Poz. i super izbor sto se tice prebacivanja Smile
View user's profileSend private messageVisit poster's website
Cica_maca
Student

PostPosted: Sat Feb 28, 2009 2:02 pm Reply with quoteBack to top

Hvala na informacijama Smile
Tara
Student

PostPosted: Tue Sep 01, 2009 2:43 pm Reply with quoteBack to top

Planiram da se sa FPN-a prebacim na FMK, pa imam nekoliko pitanja : )
Na FPN-u sam odslusala trecu godinu, danas sam bila na razgovoru sa dekankom FMK-a i dobila potvrdu da mogu da se upisem direktno na trecu godinu studija, uz neku razliku ispita naravno.
Ono sto mene zanima jeste da li je posle trece godine moguce zavrsiti samo 4. godinu i koje se zvanje u tom slucaju dobija?
Zabuna je nastala jer sam skontala da posle zavrsene 3. godine na FMK-u dobijam status novinara, posle zavrsene 4. godine na FPN-u diplomirani novinar, pa me zanima postoji li ova mogucnost i na vasem fakultetu. Jasno mi je da se posle 5. godine dobija diploma mastera.
Jos jedno bitno pitanje jeste pitanje prakse na 3. godini? Da li je ima, koliko traje i u kojim medijima?
masha09/10
Student

PostPosted: Sun Sep 13, 2009 12:05 am Reply with quoteBack to top

Okej, unapred se izvinjavam, ako je neko već postavio ovo pitanje, a ja bila lenja da tražim, ali... Da li neko zna kada treba da se stvorimo (mi, prvaci =) ) na faksu? Znam da će mi to biti saopšteno kada odem po index, ali čisto, pripreme radi...

Hvala unapred.. =)
View user's profileSend private messageSend e-mail
VoOdoO
Student

PostPosted: Mon Sep 21, 2009 9:20 am Reply with quoteBack to top

28. Septembra u 11h Smile
masha09/10
Student

PostPosted: Tue Sep 22, 2009 3:27 pm Reply with quoteBack to top

eee... hvala, ali od tada sam ajedno 1000 puta prčitala na sajtu, i još toliko puta javila svima koje poznajem =)

dakle, vidimo se u ponedeljak =)
View user's profileSend private messageSend e-mail
Post new topic Reply to topic

Jump to:   

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum